Play Keyboard Now - Starter +
Play Keyboard Now - Starter +
Auteur: R.Kuhlman
Taal: Nederlands
Niveau: Eenvoudig
Reeksnummer: PKN24
Jaar van uitgave: 2016
Formaat: A5
Aantal Pagina: 48
Voorraad:
Uitgeverij: Hal Leonard:nee
bestel bij Music Shop Europe

€20.50
€12.50
×
De keyboard leermethode van Play Keyboard Now! Nu ook in een versie waarbij de stappen iets sneller gaan.
Inclusief:
Hoedje van papier, Koekoek zeg mij toch, London Bridge, Kortjakje, Slaap kindje slaap, Zeg Roodkapje, Frans Slaapliedje, Hansje Klein, Op een grote paddestoel, Advocaatje, Vader Jacob, Michael row the boat ashore, Oh when the saints, Row row row the boat en de Can Can.

Met Keyboard Starter leer je noten lezen (in de G-sleutel) met een gedegen gestructureerde opbouw voor een goede techniek.
We leren eerst dat noten een bepaalde lengte (waarde) hebben, waarna we de tonen C en D leren op de notenbalk. Daarna leren we de akkoorden C en G spelen met 1 toon in de rechterhand.
Gaat dat goed, dan kun je door met het liedje ‚Wisselen’. Hierbij wisselt de melodie van de rechterhand tussen de tonen C en D, gelijk met de akkoordwissel C en G van de linkerhand.
Kun je de tonen wisselen met de linkerhand tegelijkertijd, dan leren we een nieuwe noot (E) en leren we de melodie te spelen, terwijl linkerhand niet meer gelijk wisselt.
Dit bouwen we verder op met nieuwe noten F en G in de rechterhand, en het F akkoord.
Kun je de tonen C-G goed lezen, dan komen er meer sprongetjes in de melodie.
Daarna gaan we verder met het leren spelen in een andere positie met een nieuwe noot b, het leren schuiven tussen de posities, en het Am akkoord.
Kun je dit allemaal, dan leren we 8ste noten spelen (sneller kunnen spelen!), het Dm akkoord en uiteindelijk een nieuwe noot A en het schuiven van de handpositie wat daarbij komt als je een melodie hebt van C-A.
Liedjes in 4/4 en 3/4. Met natuurlijk een aantal traditionele beginliedjes, zoals:
Liesje had een lammetje, Mieke hou je vast, Lightly Row en Ode aan de vreugde.
Verder bevat het boekje nieuwe originele liedjes.


Naast dit boekje kan worden gewerkt met keyboard starter Extra en Keyboard starter Supplement.
Keyboard starter Extra bevat extra oefeningen die gebruikt kunnen worden naast de methode. Tevens gaat het boekje nog verder met de laatst geleerde akkoorden in het boekje en komen er nog enkele nieuwe ritmen aan bod.
Keyboard starter Supplement leert je ook in de linkerhand sleutel te lezen (F-sleutel). Tevens is het gebruik van pitch bend toegevoegd, er staan er 3 samenspeel liedjes in (duets)

pagina voorbeelden: