Play Keyboard Now - Starter Engelstalig
Play Keyboard Now - Starter Engelstalig

Auteur: R.Kuhlman
Taal: Engels
Niveau: Beginner
Reeksnummer: PKN26
Jaar van uitgave: 2007
Formaat: A5
Boek bestellen? Stuur ons een e-mail

€18.50
€12.50
×
De Engelstalige editie van de keyboard leermethode van Play Keyboard Now!
Met Keyboard Starter leer je noten lezen (in de G-sleutel) met een gedegen gestructureerde opbouw voor een goede techniek.
We leren eerst dat noten een bepaalde lengte (waarde) hebben, waarna we de tonen C en D leren op de notenbalk. Daarna leren we de akkoorden C en G spelen met 1 toon in de rechterhand.
Gaat dat goed, dan kun je door met het liedje ‚Wisselen’. Hierbij wisselt de melodie van de rechterhand tussen de tonen C en D, gelijk met de akkoordwissel C en G van de linkerhand.
Kun je de tonen wisselen met de linkerhand tegelijkertijd, dan leren we een nieuwe noot (E) en leren we de melodie te spelen, terwijl linkerhand niet meer gelijk wisselt.
Dit bouwen we verder op met nieuwe noten F en G in de rechterhand, en het F akkoord.
Kun je de tonen C-G goed lezen, dan komen er meer sprongetjes in de melodie.
Daarna gaan we verder met het leren spelen in een andere positie met een nieuwe noot b, het leren schuiven tussen de posities, en het Am akkoord.
Kun je dit allemaal, dan leren we 8ste noten spelen (sneller kunnen spelen!), het Dm akkoord en uiteindelijk een nieuwe noot A en het schuiven van de handpositie wat daarbij komt als je een melodie hebt van C-A.
Liedjes in 4/4 en 3/4. Met natuurlijk een aantal traditionele beginliedjes, zoals:
Mary had a little lamb, Mieke hold on, Lightly Row en Ode to joy.
Verder bevat het boekje nieuwe originele liedjes. In totaal bevat het boek 44 liedjes.

Naast dit boekje kan worden gewerkt met keyboard starter Extra en Keyboard starter Supplement.
Keyboard starter Extra bevat extra oefeningen die gebruikt kunnen worden naast de methode. Tevens gaat het boekje nog verder met de laatst geleerde akkoorden in het boekje en komen er nog enkele nieuwe ritmen aan bod.
Keyboard starter Supplement leert je ook in de linkerhand sleutel te lezen (F-sleutel). Tevens is het gebruik van pitch bend toegevoegd, er staan er 3 samenspeel liedjes in (duets)

pagina voorbeelden: